Young beautiful women at the weekly cloth market - Best friends sharing free time having fun and shopping in the old town in a sunny day - Girlfriends enjoying everyday life moments

Young beautiful women at the weekly cloth market - Best friends sharing free time having fun and shopping in the old town in a sunny day - Girlfriends enjoying everyday life moments

Second hand-butikerna blomstrar som aldrig förr, mycket eftersom fler och fler inser de många fördelarna med att handla till exempel kläder och inredning begagnat. Det finns dock personer som tycker att det känns lite läskigt och äckligt att handla gamla och redan använda saker. Den här texten är därför främst riktad till dem. Vi lovar, så fort du upptäcker den underbara second hand-världen så kommer du inte att vilja handla massproducerade plagg och inredning lika ofta igen. I den här texten ska du få läsa om några av fördelarna som finns med att handla begagnat.

Miljömedvetet och billigt

Här följer fem skäl att börja köpa second hand: det är miljövänligt, ofta billigt, du får unika saker, föremålen har en historia och sist men inte minst, det är fantastiskt roligt. Första gången man botaniserar i en second hand-butik kan det kännas lite överväldigande. Prylar och kläder trängs ofta på hyllorna och det är svårt att få en överblick och hitta godbitarna. Den bästa strategin är då att våga rota och ha lång tid på sig. Besök också olika second hand-butiker ofta eftersom utbudet förnyas frekvent. Om du inte fick napp en vecka så kanske veckan som följer blir bättre.

Tänk på det här när du handlar

Det finns vissa regler som är bra att följa när du ska handla på second hand. Om du ska köpa kläder så är det viktigt att du kollar så att plaggen är hela och rena. Om något är riktigt vackert och du vet att du kommer att laga det så kan några små hål vara okej, men ofta blir just sådana projekt liggande. Dåliga lukter går i många fall att få bort, men luktar det mycket gör du bäst i att undvika att köpa plagget. När det gäller möbler är det lite samma sak som gäller. Det är helt ok att köpa renoveringsobjekt, men köp inte för många trasiga möbler som blir stående.

elastik